Dandy People växer och vi behöver dig!

Vi har spännande uppdrag som väntar på sitt alldeles egna Dandyteam. Därför vill vi bli fler Agila coacher i vårt härliga gäng.

Som Agil Coach brinner du för att coacha och assistera medarbetare i hela organisationen för att bygga upp förmågor och strukturer som stöttar Agilitet. Varför inte göra det i ett team med andra Dandysar med samma passion för att se individer, team, organisation och affär växa?

Som en Dandy kommer du att agera som Agil coach, mentor och lärare för att ge vägledning till chefer, ledare och team-medlemmar och andra intressenter i hela organisationen för bygga nya agila förmågor. Du tänker strategiskt och arbetar strukturerat i att identifiera och möjliggöra samarbete kring de möjligheter och utmaningar som finns. Du är en stark facilitator som kan leda grupper framåt, men är lika bekväm i en samarbetsroll. Du förstår också när det krävs att ta ledningen och när det är bättre att låta andra utmana sig själva att leda med dig som stöd. 

Hos Dandy People arbetar du i team med våra Agila coacher i spännande uppdrag ute hos våra kunder. 

Du bidrar till att vårt team konsekvent levererar på den övergripande strategin och att kundens engagemang och förmåga tillvaratas och byggs upp för att kunna ta över när vi lämnar. Är du intresserad av att hålla kurser eller gillar att anordna och bidra till digitala och fysiska meetups är du varmt välkommen att bidra även där i mötet med våra fans, kunder och potentiella Dandys.

Precis som alla andra Dandys väljer du själv din anställningsform. Antingen är du anställd hos oss, eller teamare med eget bolag. Vi bryr oss inte om anställningsformen, viktigast för oss är att vi är rätt för varandra.

Vad behöver du för att lyckas?

 • Agilt mindset och värderingar
 • Agerat som Agil Coach på en mer övergripande nivå under 5-15 år
 • Dokumenterad erfarenhet av systemisk coaching och större Agila förändringsarbeten, gärna från flera olika verksamheter
 • Har arbetat långsiktigt strategiskt och taktiskt, kanske som medlem av ett korsfunktionellt Agilt ledningsteam, eller i andra befattningar för att möjliggöra agila leveranser och kontinuerliga förbättringar
 • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med att coacha agila team, samt “mellan” agila team, dvs för att möjliggöra smidiga samarbeten
 • Vara en lagspelare

Att bli en Dandy

 • Vi värderar möjlig framtida utveckling högt, men vårt arbete kräver tidigare erfarenhet.
 • Vi lever Lean Agile principer & värderingar.
 • Vår rekryteringsprocess innefattar bland annat scenariobaserat kompetenstest, kompetenstest i Scrum, faciliteringstest och en djupintervju.
 • Du väljer om du vill vara anställd, eller teamare med eget bolag. Vi bryr oss inte om anställningsform, viktigast är att vi är rätt för varandra.
 • Vi har en teambaserad lönemodell med en del fast, & en del rörlig. Den rörliga delen fördelas mellan alla i teamet, oavsett om man har uppdrag eller ej.
 • Lärlabb, konferenser, aktiviteter, kontor & vårt Agila material ingår för alla.

Intresserad av att veta mer? Kontakta oss på iamdandy@dandypeople.com – eller den av oss du känner 😀

 

Dandy People Foundations Poster

Det som håller ihop oss i grunden är vårt syfte och våra värderingar. Dessa avspeglar de beteenden vi uppskattar och ständigt strävar efter att möjliggöra. Därför har vi tillsammans jobbat med att definiera och visualisera dessa i bland annat denna poster.

Våra värderingar har bland annat guidat oss i att utforma vår “4 by 4 development model” för att se till att vi har strukturellt stöd för de beteenden vi vill ha och som är viktiga för oss, och självklart även vår lönemodell. Den här postern används internt hos oss men här får du ta del av den för att skapa lite mer förståelse för hur vi fungerar.

Du kan ladda ner den i högupplöst format här (PDF) >

dandy people foundations

The House of Dandy

Taket för vårt hus är vårt gemensamma syfte. “We believe all people are awesome in the right environment and genuinely want to do good. Our purpose is to inspire to build human centric organizations & unleash the brainpower in any organization.”

Pelarna som håller vårt tak uppe består av 4 guidande beteenden, att vara stöttande, nyfiken, kreativ och professionell. Dessa har vi även beskrivit lite mer för att ha en gemensam förståelse kring vad vi tänker att det innebär.

Grunden som vårt hus vilar på är våra värderingar och sättet vi arbetar på för att lyckas för att nå vårt syfte.

We are Dandy

Vi är alla en del av ett ekosystem. Vi leder och tar del i olika aktiviteter och tillsammans får vi Dandy, och våra uppdrag att fungera. Den här bilden är skapad för att vi tillsammans ska se att alla delar inom Dandy behövs för att vi ska fungera så bra som vi vill. Vi behöver alla vara med och bidra med vårt arbete och våra tankar.

De tre delarna som bidrar till ett starkt vi

“Awesome Agile Coaching” är syftet med vår verksamhet. Våra Agila coacher som är ute på uppdrag hos våra kunder tar ansvar för sin leverans, stöttar varandra och utvecklar sig själva för att möte nya behov hos kunderna. Självklart är vi också bärare av vårt syfte och våra värderingar varje dag vilket i sig är enormt viktigt.

Smooth Services” är en grund vi behöver för att kunna agera professionellt i vår kommunikation mot våra kunder, men även de tjänster våra Dandysar behöver för att få roliga uppdrag, ordna meetups, arrangera våra egna konferenser, beställa och leverera omtanke i form av matkorgar till jul och andra grundläggande stödfunktioner vi vill ska finnas för att vi ska må bra. Här har vi anställda som arbetar heltid för att se till att detta fungerar.

Management Innovation” handlar om hur vi driver Dandy. Att vi vill utforska och innovera i hur vi driver bolaget Dandy People är en självklarhet. Det är något vi konstant utvecklar och lär oss kring. Det viktiga är att vi låter våra värderingar guida oss och att vi kan bygga ett bolag som ger oss rätt förutsättningar att må bra, innovera och utvecklas i den riktning som behövs för att vi bäst ska leverera på vårt syfte. Det resulterar ofta i att vi kan göra tvärsemot hur många är vana att företag gör vilket kräver mod, tid och engagemang från alla. Vi har inga chefer, men bolaget Dandy People ägs av Mia och Mathias Kolmodin som tillsammans arbetar aktivt i Dandy inom alla dessa 3 delar tillsammans med våra Dandys.

The Dandy Leadership Style

Det ledarskap vi eftersträvar är det transformativa ledarskapet som vi har visualiserat i bilden här nedan. Vi vill agera så här inom Dandy och självklart ute på våra uppdrag.

Dandy 4 by 4 Development Framework

Syftet med modellen är att ge alla Dandysar möjlighet att utveckla sig själva, varandra och Dandy för att möta vår vision och kunna ha den flexibilitet som krävs för en snabbt föränderlig omvärld. Modellen är ett exempel på hur vi tänker och skapar strukturer som är utvecklande för både individ, organisation och affär.

Våren 2022 fyllde Dandy 5 år

Vår grundare Mia Kolmodin skrev då en bloggpost där hon berättar historien om hur Dandy har blivit till och varför vi fungerar som vi gör, samt delar med sig av ett par misstag på vägen. Det är en intressant berättelse för den som har intresse för att skapa agila organisationer (eller ska vi säga Teal?), och kanske ännu mer relevant för dig som funderar på att bli en Dandy. 


Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av att bli en Dandy.

   

   

  Lär känna delar av Dandy-familjen!

  Vad lockade dig till Dandy People?

   

  Att jobba i team hos våra kunder

   

  Vad gör Dandy People bra för dig?

   

  Vi bygger Dandy People tillsammans

   

  “Hej, vi har ett problem”