Dandy People i AgilaHR Podden om antimönstret med ABK

Written by

Jag besöker Frida Mangen som är HR proffset som började intressera sig för Agilt och startade en podd för att lära sig mer. Frida kontaktade mig och frågade om jag ville komma på besök och vad jag helst ville prata om. Mitt svar kom snabbt, kompetensutveckling i Agila team, vikten av T-shape och Aktivitetsbaserade kontor.

Vi hade en väldigt trevlig pratstund om vad det innebär att jobba i Agila team, vikten av att ha T-formade kompetenser i Agila team och hur kompetensutveckling kan se ut i Agila team. Vi pratade också mycket om hur arbetsmiljön bäst kan anpassas för att få så högeffektiva team som möjligt, eftersom det är själva poängen med att ha Agila team. Att möjliggöra kreativa korsfunktionella team som kan utforska, lära sig om kundbehov och bygga fungerande kölsningar effektivt utifrån affärsstrategier har länge varit mitt stora fokus och intresse. Därför har jag länge oroat mig över trenden att HR och ledning ofta driver frågan om kontorsmiljö utan att involvera medarbetarna tillräckligt, och utan att alls förstå de Agila teamens behov. Aktivitetsbaserade kontor som är resursoptimerade istället för flödesoptimerade är ett tydligt och stadigt ökande anti-pattern. Här är kontorsutrymmena optimerade för att spara pengar på antal platser utifrån ett felaktigt antagandet att medarbetarna inte behöver sitta tillsammans för att leverera värde.

Frida som är ett superproffs har tillsammans med sin producent klippt ihop 45 minuter av vårt samtal som jag hoppas kan få fler HR-proffs att blir intresserade av vad Agilitet innebär, och vad dom kan göra för att vara en stöttande funktion.

Shopping basket
Related Trainings
Our Trainings
Scrum Master training with Certification – 2 Days On Site
Target Group: Scrum Masters, Managers, Team coaches and anyone who wants to know more about the Agile mindset, Scrum, team coaching and team dynamics.
Nytt datum kommer