Den perfekta sommarmixen

Written by

Sommaren – en tid de flesta av oss längtar efter och har så stora förhoppningar på. Vi ska läsa den där boken som legat länge och vi inte hunnit läsa, umgås med alla våra vänner vi sett så lite av, resa till platser vi vill se, bada i ett varmt hav, mysa med familjen, få sol på kroppen och ladda D-vitamin, komma igång med träningen, måla färdigt huset, äta sunt…. ja det blir lätt väldigt mycket!

Förhoppningarna och verkligheten

Mina förhoppningar för sommarsemestern var att få vara nära min man och naturen, lapa D-vitamin i solen och få uppleva magisk natur. Enkelhet, det var min prioritering. Jag ville också gärna umgås med mina vuxna barn och vänner. Som för så många andra så blev det, så här långt, en mix av det jag önskade och sådant jag inte önskat. Vilket det vanligen blir i slutändan. Men, jag valde att se min semester som den perfekta sommarmixen.

Om livet är perfekt eller inte handlar mycket om vår inställning till livet och det som sker. Vi kan inte få allt vi vill, och vad vore tjusningen i det om vi hela tiden kunde få allt vi önskar? De saker jag fick var värdefulla för mig och jag uppskattar dem enormt mycket. De har gett mig energi, tacksamhet, insikter och glädje. De saker jag inte önskade mig men som skedde ändå, har förhoppningsvis lärt mig något.

Sommaren, och livet, är inte alltid enkelt

Jag vet att några har fått väldigt tuffa besked, kanske förlorat en anhörig, gått isär, varit väldigt sjuka, osv. Jag har själv varit där då min mor dog en sommar, ett annat år fick min lillebror cancer, nära vänner har fått cancer, jag har själv varit väldigt dålig osv. Vissa somrar ÄR väldigt tuffa, och det är svårare att uppskatta dessa somrar. Men det finns alltid små ljusglimtar i mörkret. Så min uppmaning är att försöka hitta dem och fokusera på dem! Jag läste en bok som heter Pollyanna när jag var liten. Den har fått vara min ledstjärna genom livet. Pollyanna fokuserade på det som var bra i livet. Att fokusera på det positiva gör det svåra enklare, och det vackra ännu vackrare.

Den här sommaren har gjort mig enormt tacksam. Jag har fått de ingredienser jag önskade mest – och jag behövde dem. Jag har fått sol och därmed också kunnat lagra D-vitamin, jag har fått uppleva vacker natur, frihetskänsla att göra vad jag vill och fått känna att det mesta är möjligt (trots att det inte var det). Jag fick njuta av enkelhet i sin renaste form, och jag har också fått se nya saker och platser. Och jag fick göra det med min älskade man, och tidvis även med mina barn och flickvänner.

Måsten – är de verkligen ett måste?

Om du funderar, går det att göra något annorlunda? Oftast ja. Och om tex. sjukdom gör att man inte kan göra en sak, så kanske du kan göra något annat som ändå ger dig det du behöver? Är ens allt måsten?

Att fokusera på det som är bra gör att du mår ännu bättre. Det funkar. Livet kommer aldrig att vara perfekt om du fokuserar på det som kunnat vara bättre, men blir absolut perfekt om du accepterar det som är, och om du fokuserar på det som ÄR bra.

Jag hoppas du haft en magisk sommar – om inte, önskar jag dig det framåt!

Du lever bara en gång och den gången är nu! (som Noice skrev i sin sångtext)
Shopping basket
Related Trainings
Our Trainings
The Agile Leadership Team in a Nutshell Training & Toolbox – Online
Target Group: Executives, Managers, Employees, Associates in all functions across the organization, everyone who belongs to a team, and you who also support teams, in an Agile organization.
Start at any time!