VIDEO: Erfarenheter av agil upphandling – Projekt Elmarknadshubben, Svenska Kraftnät

Written by

Projekt Elmarknadshubben – Erfarenheter av agil upphandling ur både kundens och leverantörens perspektiv. Det här är en presentation från konferensen “Agile Procurement for Business Agility” 2018 som Dandy People var medskapare till för Agilakontrakt.se.

Om föreläsningen
När Svenska kraftnät skulle upphandla en systemutvecklingsleverantör valde man att göra det på ett nytt och spännande sätt – en Agil upphandling. Under presentationen berättar vi: Vad fick Svenska kraftnät att välja att genomföra en icke traditionell upphandling, hur utvärderades leverantörernas kompetens och förmåga och vad var Svenska kraftnäts och den valda leverantörens utmaningarna och lärdomar av upphandlingen.

Om Mats Blomkvist – Svenska kraftnät
IT-projektledare på Svenska Kraftnät. Lång erfarenhet av IT i olika roller. Erfarenhet av upphandling både från leverantörs och kundsidan. Är mycket intresserad av hitta effektiva samarbetsformer i kund leverantörs relationer.

Om Jakob Rönström – Cygni
Över 18 år i konsultbranschen som systemutvecklare, Scrum Master, Tech Lead och arkitekt hos ett stort antal kunder. Sedan 2014 arbetar Jakob som konsultchef på företaget Cygni, som erbjuder konsulter inom systemutveckling, och leder där en grupp på ca 20 konsulter. I sin roll arbetar Jakob med personal, kompetensutveckling, rekrytering och försäljning. Jakob är van att arbeta med upphandlingar mot både privat och offentlig sektor och var senast Bid Manager i Svenska kraftnäts upphandling som Cygni tog hem.”

Läs mer om Agil upphandling här: http://agilakontrakt.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shopping basket
Related Trainings
Certifierad Agil Beställare – Effektstyrd upphandling med Agila kontrakt – 2 dagar på plats
Target Group: Linjechef, verksamhetsansvarig, upphandlare, jurist, leverantör eller upphandlingskonsult
Teachers: Mia Kolmodin, Mattias Skarin
Nytt datum för hösten 2023 kommer
Our Trainings
Build the Right Product – Product Ownership Training – 2 dagar på plats
Target Group: Produktchefer, Produktägare, Affärsutvecklare, Arkitekter och utvecklare, User- and Customer Experience (UX/CX) (User Researcher, Interaktionsdesigner, Grafisk formgivare, Art Director)
Teachers: Mia Kolmodin
Nytt datum kommer snart