Se filmen om upphandling som ger mer “Bang for the Buck”​ i offentlig sektor

Written by

Nyckeln till en lyckad upphandling är ett Agilt upphandlingsförfarande som lägger tonvikten på användarcentrerad utveckling och mätbara effektmål. Så går det tyvärr väldigt sällan till i verkligheten, är du intresserad av att veta mer ska du se filmen, och läsa bloggposten.

Jag har som flera av er säkert vet engagerat mig under ca 2,5 år tillsammans med ett par kollegor för att lyfta frågan kring hur en bra upphandling skulle kunna genomföras inom LOU för att ge möjlighet till bättre leveranser som löser riktiga problem och skapar önskad effekt. Framför allt har det här arbetet inneburit att vi har letat upp ett antal lyckade exempel från offentlig sektor där man har upphandlat Agilt och fått lyckade leveranser i tid och på budget. Det har varit svåra exempel att hitta, både på grund av att dom tyvärr är alldeles (på tok) för få, och att man tydligen inte riktigt känner sig trygg i att berätta HUR man gjorde upphandlingen.

Dessa lyckade upphandlingar och de värdefulla erfarenheterna man fick under både upphandlingen och leveransen har vi sedan delat med oss av på vår webbplats agilakontrakt.se. Vi har även satt upp en konferens 2016 i Köpenhamn där dessa duktiga personer delade med sig, och nu har vi även satt upp Sveriges första konferens med det här budskapet och innehållet.

En fin sidoeffekt av att vi har delat med oss av vårt material gratis är att vi har blivit kontaktade av flera leverantörer och även jurister som vill se en förändring. Vi anar att det sakta kanske kommer att börja spridas ringar på vattnet.

Och nu inför det nya året så vill vi tillsammans med dig göra 2017 till ett förändringens år. Året när offentliga verksamheter såg nyttan i- och även vågade börja beställa utvecklingsprojekt och lösningar utifrån effektmål och behov med Agil leverans vilket ger mer “Bang for the Buck” (våra skattepengar)!

Titta gärna på vår film och dela

Och glöm inte att anmäl dig och en kollega till vår grymma konferens “Lyckade upphandlingar 2017” i Stockholm den 21a februari. https://agila-upphandlingar-inom-lou.confetti.events

Join the movement!

Shopping basket
Related Trainings
Certifierad Agil Beställare – Effektstyrd upphandling med Agila kontrakt – 2 dagar på plats
Target Group: Linjechef, verksamhetsansvarig, upphandlare, jurist, leverantör eller upphandlingskonsult
Teachers: Mia Kolmodin, Mattias Skarin
10 - 11 oktober, Stockolm
Our Trainings
The Agile Leadership in a Nutshell Training & Toolbox – Online
Target Group: Executives, Managers, Employees, Associates. In "old" and large companies as well as smaller companies and "start-ups". Organizations as well as individuals.
Teachers: Björn Sandberg
Start at any time!